perjantai 20. toukokuuta 2011

Johtajakurssi 26 on valmistunut

Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla, ryhmä 26 aloitti opintonsa syyskuussa 2010. Eilen kaikki 21 opintonsa erinomaisin arvosanoin suorittanutta opiskelijaa saivat todistuksensa. Sydämelliset onnittelut!


Juhlat pidettiin TAMKin juhlasalissa ja mukana oli 6 muutakin valmistuvaa erikoistumisopintoryhmää läheisineen. Johtajaryhmän puheenvuoron piti Jaana Nguyen. Hän totesi, että opiskeluvuosi on ollut tiukka mutta antoisa. Erityisen mielenkiintoiseksi opiskelun on tehnyt se, että ryhmässä on mukana koko sosiaali- ja terveysalan ammattien kirjo. Kuvassa esiintyvät Antti Salmela ja Juha Reijomaa toimivat lastensuojelussa.
Alakuvassa valkoisessa takissa on Anneli Antila, joka on Koukkuniemen vanhainkodin osasto 12:n vastaava sairaanhoitaja. Edessä Kaisa Miske, joka juuri opiskelujen päättyessä siirtyi Kaupin sairaalasta Hämeenlinnan keskussairaalaan.Laitimmaisena on Tarja Viitanen, joka Tampereen kaupungilla kotihoidon esimies.


Alakuvassa edellä mainittujen jatkona on Taina Liikanen, Rongankodin vastaava ohjaaja, Arja Kokkola-Ahava Kostiakodin johtaja Pälkäneeltä, keltaisessa puserossa on Elina Knuutila, osastonhoitaja Loimaalta ja hänen oikealla puolellaan Satu Heinonen Janakkalasta. Hän toimii siellä vastaavana röntgenhoitajana. Vasemmalla on Johanna Rautio, pienryhmäkoti Ritarin vastaava ohjaaja.


Alla olevassa kuvassa Juha Miettinen aloitti juuri osastonhoitajana Hatanpäällä, hän on kuvassa oikealla. Juhan vieressä on Reima Oinonen, joka on Hatanpään välinehuollon osastonhoitaja. Reima tuotteisti yksikkönsä palveluita kehittämistehtävässään. Hän myös liitti siihen erittäin mielenkiintoisen historiikki-osion, joka käsitteli Hatanpään aluetta ja Hatanpään sairaalaa.
Oikealla edessä on Marika Tamski, joka toimii Tampereen päihdehuollossa oh:n varahenkilönä. Hänen takanaan on Kirsi Virtanen, Tammenlehväkeskus Oy:ssä toimiva apulaisosastonhoitaja.


Kuvista puuttuvat Suvi Flygare, joka kävi  opiskelemassa Kiuruvedeltä saakka, Salla Kallioniemi, joka on Parkanon kaupungin terveyskeskuksen vuodeosaston osastonhoitaja, Seija Nurisalo toimii Mäntsälän kunnan Mustijoen perusturvassa vastaavana sairaanhoitajana. Maija Oksanen on Kangasalan terveyskeskuksen avoterveydenhuollon osastonhoitaja ja Arja Vihersaari-Koskinen, joka myös puuttuu kuvista on Sopimusvuoren  yhden kuntoutuskodin johtaja samoinkuin Marjatta Alarotu, Ikaalisten kaupungin päivähoidon johtaja.

Näitä toiminimikkeitä tässä kirjoittaessani on ihan pakko sanoa, että nyt olisi paikka korvata nämä kummalliset tittelit vastaamaan muidenkin alojen esimiesten nimikkeitä. Tai ottaa mallia Ruotsista, missä osastonhoitaja nimike on poistunut, tilalle on tullut avdelningschef, osastonjohtaja. Ei johtaminen ole hoitamista tai vastaavana olemista toinen käsi kliinisessä työssä ja toinen johtamisessa.Ei ole ihme, jos on johtamisessa ongelmia, kun ei ole johtajan asemaakaan monilla, jotka tekevät johtamistyötä. 

Seija Telaranta

1 kommentti:

  1. 12.10.2014 Kiitos lukijat! Tämä artikkeli oli vurokauden luetuin juuri nyt. Hienoa, että johtajakurssi 26 kiinnostaa edelleen lukijoita. Varmaan itsekin olette käyneet tsekkaamassa ketä meitä oikein oli! Ja tässähän on kaikien nimet ja työpaikatkin. Ja viimeinen kappale on ihan huippu! Tänäänkin!

    VastaaPoista

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.