torstai 4. elokuuta 2011

Onneksi olkoon, ihana Barack Obama!

Barack Obama, maailman ykkösjohtaja on tullut miehen ikään, tänään on hänen 50-vuotispäivänsä!

Poikamaisessa hoikassa varressa ei ole vielä keski-ikäistymisen merkkejä, vaikka kova työ onkin tuonut hiuksiin harmautta. Tärkeintä hänelle on, että Michelle pitää häntä edelleen "söpönä". Ei voi kuin ihailla spontaaneja puheita uutisissa, luonnollista kansantajuista puhetta ilman paatosta, kosiskelua. Asiat asioina. Sama on sanottava Facebook- teksteistä. On ilo olla hänen ystävänsä ja seurata hänen viikko-ohjelmaansa ja kannanottoja ajankohtaisiin asioihin sekä puheita eri tilaisuuksissa. Niitä seuraamalla saa käsityksen hänestä johtajana ja mikä on hänelle arvokasta työssä ja perhe-elämässä. Perheestä ja vaimosta onkin ollut jo artikkeleita tässäkin blogissa. Kirjassaan Barack Obama kertoo, miten Michelle antoi hänen elämälleen suunnan. Michelle oli hänen tutorinsa chicagolaisessa asianajotoimistossa heidän tutustuessaan. Barack sai tehdä todella työtä valloittaakseen menestyneemmän Michellen.

Vielä ei ole aika arvioida hänen saavutuksiaan. Olettaa sopii, että hän onnistuu. Hän kykenee viemään asioita läpi kuten nyt velkakaton noston. Määrätietoisesti ja selkeästi, kuitenkin neuvottelemalla ja valmiina kompromisseihin yhteisen edun nimissä. Eikä hän kaadu vastoinkäymisissä vaan jaksa yrittää. Ei ihme. Barack Obama on leijonan merkeissä syntynyt ja tällä tähtimerkillä on parhaat johtajaominaisuudet. Samoin Bill Clinton on leijona horoskooppimerkiltään. Tiedän, että kollegani ja johtajakoulutuksen opettaja TtT Mervi Lepistö, joka on asiantuntija enneagrammin käytössä nimenomaan myös johtajan ominaisuuksien analysoinnissa kunkin tyypin perusteella, ei tykkää hyvää tästä horoskooppipuheesta.

Joka tapauksessa johtamista on kautta aikojen tarkasteltu myös tästä kevyestä näkökulmasta. Parhaan ja helpon käsityksen leijonasta johtajana saa Ian Thomasin kirjasta Laumassa on voimaa (The Power of the Pride). Leijona osaa luoda tehokkaita tiimejä, jotka saavat tuloksia aikaan. Leijona-johtajalle on ominaista, että hän on omassa olemisessaan vahva, antaa pesueensa kokeilla rajojaan ja puuttuu peliin vasta vaaran uhatessa. Hänellä on hyvä itsetunto kuten emoleijonalla, hän on varma ja turvallinen. On helppo elää ja olla tiimissä, jota johtaa itsevarma leijona. Jokainen voi keskittyä omaan rooliinsa ja tehdä siinä parhaansa. Se on siinä!
Loppukevennys: Huonoimmat johtajat ovat syntyneet skorpionin ja ravun merkeissä.

Katso artikkeli 26.4. "Michelle Obama, miehensä tukija". Tiedät enemmän myös ihanasta vaimosta, Michellestä! Yhdessä olemme enemmän. Pakko sanoa: maailma tarvitsee esikuvia!
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.