sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kaunis ympäristö tuottaa esteettisen kokemuksen

Työympäristön osuutta viihtymiseen on tarkasteltu terveellisyyden, turvallisuuden ja toimivuuden näkökulmista. Ympäristön tulisi vahvistaa organisaation esteettistä yhtenäisyyttä, jolla tarkoitetaan arvojen, tuotteiden ja palveluiden sekä toiminnan yhteensopivuutta. Jokaisen yksityiskohdan on täydennettävä sitä kuvaa, mikä halutaan antaa. Harmonia tuottaa työntekijälle ja yhtälailla asiakkaalle esteettisen kokemuksen, jolla on positiivinen vaikutus hyvään oloon.

Jokunen vuosi sitten autotehdas Lambourghini sisusti uusia toimitilojaan. Erityinen huomio kiinnitettiin siihen, että työtilat heijastivat arvoja, strategiaa ja tuotetta. Ja kun Tamara Mellon sisusti kenkäkauppa Cimmy Choon tiloja, erityinen huomio kiinnitettiin kauneuteen, jokaisen asiakkaan tuli tuntea avoimuutta, tuoreutta ja värähtelyä, jonka  aikaansai tilan harmonia, esteettisyys ja kauneus.

Palvelupäällikkö Heli Hirnin on helppo hymyillä
 Vierailin jokin aika sitten luennoitsijana Ortonissa Helsingissä. Orton, joka aikaisemmin tunnettiin Invalidisäätiönä, on perustettu vuonna 1940 Talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja ammattikoulutusta varten. Nykyään toiminnan kiintopiste on tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimuksessa, hoidossa ja kuntoutuksessa sekä erityistukea tarvitsevien  opiskelijoiden koulutuksessa.

Kain Tapperin Tuuli-reliefi poliklinikalla
Tämän päivän Invalidisäätiö on toimialansa kotimainen huippuyksikkö. Satunnaiselle kävijälle se on uskomattoman upea taide-elämys. Ortonin  tiloihin sijoitetut akateemikko Kain Tapperin veistokset luovat tunnelman vahvuudesta, voimasta ja  suomalaisesta osaamisesta. Kokoelman lisäksi on vaihtuvat kuukauden taiteilijat, jolloin moderniin taiteeseen keskittyvät näyttelyt virkistävät sekä potilaita että henkilöstöä. www.orton.fi/galleria/
Galleria Ortonin toiminta-ajatuksena on tuoda korkeatasoista taidetta  tavanomaisesta poikkeavaan ympäristöön, terveydenhuollon asiakkaiden ja henkilöstön arkeen.

Myös odotustiloissa on taidetta esillä
Minna Helansuo on opiskellut Johtaminen sosiaali- ja terveysalalla erikoistumisopinnoissa ja hänen johdettavanaan on iso kuntoutusosasto. Opiskelun aikana hänestä tuli osastonhoitaja ja samalla  kaksi osastoa yhdistyi. Kahdesta eri kulttuurista piti luoda meidän yksikön oma tapa olla olemassa. Se ei ole koskaan helppo tehtävä.

Minna Helansuo Kain Tapperin veistoksen vierellä
Voisi kuvitella, että Kain Tapperin jykevän veistoksen äärellä saattoi voimaantua!
Orton on huippu-osaaja tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa, tieteellisessä tutkimuksessa ja koulutuksessa. Kain Tapperin veistokset sopivat todella hyvin yhteen Ortonin vahvan osaamisen kanssa. Toimintaympäristön tulee tukea sanomaa ja sen  harmonian voi kokea Ortonissa.
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.