keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Mitä Lehtovuoren Sepolle kuuluu?

Seppohan jäi jokunen vuosi sittten eläkkeelle ja muutti Parkanosta Saarijärvelle. Aina kun tapaan, varsinkin näin lukukausien lopussa ja alussa entisiä opiskelijoita ja kollegoita, aina on vastattavana tuttu kysymys: Mitä Sepolle kuuluu?
Eläkkeelle lähdössä...
"Kevät ja kesä kuluivat puutarhanhoidon, kalastuksen ja lastenlasten kanssa puuhaillessa. Keväällä ja myös kesällä tuli kalaa, varsinkin kuhia ja ahvenia. Sain elämäni isoimman hauen,yli 9 kiloa ja sen pää keikkuu vieläkin meidän tontin reunassa kepin nokassa.Sitä emme syöneet vaan annoin sen naapureille joita olen pitänyt kalassa kun itselle tulee liikaa.
Samoin oli upea marjavuosi ja tuosta läheltä saimme mustikkaa ja puolukkaa koko talveksi. Kaikki lapset lapsineen olivat lomallaan täällä ja kotimme muistutti kesäsiirtolaa kun 14 ihmistä vietti täällä laatuaikaa. Lastenlapset olivat jatkuvasti uimassa tai hyppytornista hyppimässä, pienemmät opettelivat rantavedessä.
Täällä oli kesällä lapsille urheilukilpailuja koko heinäkuun,  joissa Siiri, Oskari, Alex ja Lotte ja Lauren osallistuivat innokkaasti. Pylkönmäellä oli Pentin olympialaiset joissa oli satoja mukuloita ja etenkin Oskarista  on lupa odottaa tulevaa pikakiitäjää, hän sai hopeaa 60 metriltä. Muutkin saivat mitalit. Itselläni  on vähän huono sarja ja kävinkin arvokisoista SM-kisoissa Mikkelissä josta tuli pronssia. Kiersin toki pienempiä kotimaan kilpailuja.
Keväällä toukokuun lopulla kävin Liisan kanssa Frankfurtissa hänen koulukaverinsa luona joka on leski ja asuu pienessä vanhassa kaupungissa Frankfurtin kyljessä. Kiersimme siellä keväistä Saksaa ja Reininlaaksoa viikon, myös Reininristeilyn teimme Loreleille asti. Maisemat olivat yhtä upeat kuin Tonavalta Wachaun viinialueella. Kaikesta kokemastamme näki että saksalaiset pitävät Eurooppaa pystyssä ja osaavat elää taloudellisesti. Hukka perisi Etelä-Euroopan tuhlarimaat jos Saksa puuttuisi rahaliitosta.Tosin Kiina taitaa kohta omistaa velkaisen Euroopan velkakirjat ja tulevaisuus on hämärän peitossa.Olemme taas syksyn tullen opiskelleet kieliä, minä espanjaa ja Liisan kanssa englantia johon saimme tosi pätevän opettajan joka on kielenkääntäjä ja pedagogi. Hän todella tuntee englannin kielen kiemurat ja brittikulttuurin. Käyn myös kuorossa, kirjallisuuspiirissä, lentopalloilussa, kuntosalissa ja venyttelyssä ja veteraaniopettajien palavereissa. Ajattelimme tänä syksynä lähteä Fuengirolaan vähäksi aikaa kieltä verestämään muiden kuin suomalaisten kanssa mutta matka jäi kun tuli nämä ikkunaremonttihommat. Tosin olimme Rikun luona Wienissä elokuun lopulla. Siellä oli koko ajan niin kuuma että alle 32 asteen ei lämpö laskenut kertaakaan olomme aikana.
En ole yhtään ajatellut kouluhommia enkä avannut alan kirjoja, mutta seuraan aikaa muuten aika tiiviisti lehdistön ja netin kautta."
Meillä oli ennen aikaa poseerata ja keskustellakin!
Tässä siis ote kesän ja syksyn kulusta Saarijärvellä ja matkoilla.  
Seppo Lehtovuori oli yksi meistä kolmesta opettajatiimin jäsenestä, jotka aloitimme sosiaali - ja terveysalan johtajakoulutuksen Pirkanmaan terveydenhuolto-oppilaitosessa yhteistyössä sosiaalialan oppilaitoksen kanssa 1990-luvulla. Ammattikorkeakouluun siirryttiin vuonna 2000.
Hyvää työuraa seuraa vielä parempi eläkeläisen elämä, kuten Sepon kertomuksesta voi päätellä. 
Seija Telaranta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.