sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Vahvat naiset miestensä menestyksen takana

Victoria Beckham ja yksi neljästä lapsesta
Usein kirjoitetaan, että jääkiekkoilijat ja jalkapalloilijat valitsevat missin tai valokuvamallin puolisokseen. Pitää  paikkansa, mutta nyt kun seuraa jalkapallokisoja ja juttuja tähtipelaajista, rouvat ovat kyllä paljon muutakin kuin kauniita. Toki "muotovalioita", sen saattoi todeta kuvista, joissa he lohduttivat mm. Ruotsin hävinneitä sankareita. Varsinainen uranainen on Victoria Beckham, joka on Spice Girls -uransa jälkeen  tehnyt ison busineksen muodin parissa. Hän aloitti farkkusuunnittelijana, sitten tulivat laukut, mekot, iltapuvut, hajuvedet ja muut tykötarpeet. Julkaisemassaan kirjassa hän kertoo tyylivinkkejään. Brooklyn, Romeo ja Cruz sekä vuonna 2011 syntynyt tyttö Harper Seven on aikamoinen pesue kasvatettavaksi eikä mikään pieni tehtävä ole Davidin tukena ja sparraajana toimiminenkaan.

Aikuinen nainen, 11 vuotta miestään vanhempi
Zlatan Ibrahimovicin vaimo Helena Seger ei ole myöskään turha nainen. Hän on opettanut miehelleen tavat ja koulinut muutenkin hänen kuohuvaa temperamenttiaan. He tapasivat jo vuonna 2001 malmölaisella parkkipaikalla, kun molemmat yrittivät parkkeerata loistoautojaan samaan ruutuun. Helena toimi markkinointijohtajana ja oli tottunut omiin tuloihin ja tekemään montaa työtä saavuttaakseen taloudellisen riippumattomuuden. Siksi hänen onkin helppo sanoa, ettei tarvitse miehensä nimeä eikä rahoja. Poikia on kaksi, Maximilian ja Vincent. Zlatan kertoo arvostavansa vaimoaan, hänen tukeaan ja taitoaan luoda oikea koti ja perhe levottoman nuoruuden viettäneelle miehelleen.

Coleen Rooney
Englantilainen Coleen on Manchester Unitedin tähden Wayne Rooneyn vaimo. Hän ei myöskään ole jäänyt laakereilla lepäämään, vaan työskentelee muodin parissa ja on juuri aloittanut yhteistyön englantilaisen muotiketjun kanssa. Lisäksi hän on kunnostautunut kirjoittajana, toimien eri lehdissä kommentaattorina muotiasioissa. Pariskunta on tuntenut toisensa lapsuudesta lähtien ja heitä yhdistää samanlainen tausta, köyhät olot. Muutama vuosi sitten vietettiin häitä Italian Portofinossa ja poika on nyt kolmevuotias. Waynen naisseikkailut ovat ilmeisesti laantuneet ja perhe kasassa pienen turbulenssin jälkeen.

Etelä-eurooppalaiset jalkapallovaimot eivät jää huonommiksi. Esimerkkinä  Sara Carbonero, jonka sulhasmies on todella suuri tähti, Real Madridin maalivahti Iker Casillas. 28-vuotias Sara on menestynyt tv-reportteri, joka tunnetaan kaikkialla Espanjassa.
Italian ja Rooman suuren tähden Francesco Tottin vaimo on myös kuuluisa tv-esiintyjä, Ilary Blasi.

Amanda Calvin, joka on ruotsalaisen Johan Elmanderin vaimo, on koulutettu sairaanhoitaja, joka nyt on ryhtynyt liikenaiseksi ja perustanut Göteborgiin loistokkaan kauneussalongin. Hänkin satsaa omaan työhönsä, vaikka onkin kahden lapsen kanssa haastavassa tilanteessa, koska mies pelaa Istanbulissa.

Sara Carbonero on tv-toimittaja
Menestyvän miehen taustalla on perhe ja vaimo, ei enää muusa, vaan omilla jaloillaan seisova nainen, joka ymmärtää raskaan työn paineet.Töistä tultua sekä hyvänä että huonona päivänä koti, jossa voi olla oma itsensä, on kaiken perusta. Eikä tarvitse olla jalkapalloilija eikä muunkaan alan tähti, työssä kuin työssä on omat haasteensa, jota hyvä kotielämä kompensoi. Siksi minusta on ollut mukava lukea lehtiä, joissa kaikissa otetaan huomioon muukin kuin vaimon ulkonäkö. Tuki, lohtu ja rentotuminen ei ole vain miesten oikeus kotioloissa vaan yhtä lailla  naisen. Jalkapallovaimot ovat meille hyvänä esimerkkinä tasa-arvosta ja siitä, että kaikissa oloissa kannattaa seisoa omilla jaloillaan. Ikonit kaatuvat. Silloin on arvokasta, jos on ammatti kummallakin.
Seija Telaranta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ilmestyvät pienellä viiveellä. Jouduimme ottamaan käyttöön kommenttien moderoinnin, koska mainoksia alkoi tulvia kommentteina.